torsdag 8 september 2016

Nytt läsår, ny bibliotekarie!

Årshjul över biblioteksverksamheten vid Gunnesboskolan.  /Monika Staub Halling
 
Nu har det gått några veckor av höstterminen. Våra elever på Gunnesboskolan har flyttat upp en årskurs, klasserna har fått sina nya unika klassbeteckningar (09a istället för 1A etc.), barnen i åk 4 har blandats i nya klasser, i åk 7 har vi fått många nya elever från Hubertusgården och Vallkärra, och så har vi välkomnat ett litet gäng nya kollegor.

På skolbiblioteket blir det också nytt. De senaste veckorna har jag haft sällskap av Nora, som nu tar över bibliotekarietjänsten.

Tillsammans har vi välkomnat de nya sjuorna till biblioteket, och gett dem en första introduktion till hur det fungerar. Vi har även träffat de nya förskoleklassbarnen för en första högläsnings- och lånestund. Vi har presenterat biblioteksverksamheten på ettornas föräldramöte och gett föräldrarna tips på bra högläsningsböcker. Vi har bokpratat i ettorna, tvåorna och treorna, och så har vi repeterat med fyrorna hur man använder självutlåningsdatorn. Vi har lagt schemat för Noras fasta bibliotekslektioner med F-5, och informerat samtliga klasser i åk 6-9 om öppettiderna för det nya läsåret.

Med arbetslagen har vi börjat planera ett infosöksarbete om Konflikter efter 1945 (i åk 9) samt ett stort arbetsområde om kärlek, sex och samlevnad i åk 8. Vi har även börjat spåna kring ett källkritikssamarbete med skolans nya studie- och yrkesvägledare och lärarna i åk 9.


Däremellan har vi försökt hinna gå igenom allt annat som behöver göras i och runt ett skolbibliotek i världsklass :-).


Tack för fin avtackning med blommor, kort och generösa presenter!
Nu är det dags för mig att lämna över till Nora. Det blir bra! Hon kommer också att ta över den här bloggen, som ju bara är ett år gammal, men där jag dokumenterat en del av det som hänt kring skolbiblioteket sedan bloggstarten i augusti 2015.

Allt gott till er kollegor och elever på Gunnesboskolan, och varmt välkommen till Nora!
/Monika Staub Halling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar