fredag 10 juni 2016

"Detta är ingen vanlig dag ..." - Berättarrazzia!

På läsårets näst sista dag, när barnen på låg- och mellanstadiet som bäst höll på att städa ur sina lådor och sammanställa alla fina arbeten de gjort, bankade det plötsligt på klassrumsdörren. In stövlade en okänd kvinna, som utan vidare förklaring satte igång att berätta en historia!

I den ena klassen handlade det om den mobbade flickan som gödde upp en spindel tills den var stor som en schäfer, och när mobbaren gav sig på henne nästa gång så ...
En annan klass fick höra om kvinnan som red på en elefant, rakt ut i havet, och fick se underbara undervattensvärldar medan elefanten hjälpte henne att andas med syre från snabeln. I ännu en klass satt barnen knäpptysta under berättelsen om spökslottet som ligger mitt i Skåne.

Tre besök av tre olika berättare fick varje klass under dagen. Under raster och i matsalen utbyttes det historier.

Va, fick ni höra om översvämningen i källaren, den vill vi också höra! - Hos oss berättade hon om när hon hade en stor gräshoppa som hårspänne en hel sommar! - Tror ni spökslottet finns på riktigt? - Det här är ingen vanlig dag!

Nej, dagen före skolavslutningen blev ingen vanlig dag - tack Sara Arambula och Berättarakademin för en tankekittlande torsdag fylld med berättelser!

"Är det här verkligen sant?" tvivlar barnen. "Inte skulle jag väl komma hit och ljuga för er?" kontrar berättaren och ler stort.
Foto: Monika Staub HallingInga kommentarer:

Skicka en kommentar