måndag 9 maj 2016

Vem bryr sig?!

Nu är Gunnesboskolans temavecka igång.

Under rubriken Vem bryr sig? ägnar vi oss åt frågor vi tycker är viktiga.


Svåra etiska dilemman under övningen "Räddningsflotten"Idag har till exempel 7B och 7C diskuterat begreppet människovärde under en diskussionsövning som gick ut på att bestämma vilka människor som skulle beredas plats på en räddningsflotte - vilka är värda att räddas när inte alla kan få plats?

Skrivarverkstad i åk 7 med författaren Thomas Halling7A och 7B har träffat författaren Thomas Halling och skrivit fortsättningen på hans bok om nynazisten Dennis. 

Fyrorna har plockat skräp i en skogsremsa nära skolan och hittat de mest hårresande saker såsom en stekpanna, en motor, brädor med vassa spikar, massor av plastförpackningar och ett elektriskt våffeljärn ...

Ettorna har pratat om hur nedskräpningen kan skada djur och människor, och de har börjat skissa på hur de vill gestalta situationer där någon bryr sig, respektive INTE bryr sig.

Det gäller att försluta det lilla ekosystemet väl.Sexorna har diskuterat filmen Lejonkungen utifrån ett miljöperspektiv, samt byggt små ekosystem i glasburkar.Fortsättning följer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar